Moderne Constructies

In de hele wereld zijn er een tal van verschillende gebouwen die er bestaan. Allemaal elk uniek van structuur en constructie als bouw. Als je een lijst zou moeten samenstellen van de meest unieke gebouwen ter wereld ben je binnen een week dan nog niet klaar. Ter wereld zijn er zoveel gebouwen voor een bepaald doel gebouwd en er prachtig uit zien. Door de jaren heen zijn er ontwikkelingen plaats gevonden omtrent de constructies van gebouwen. Men heeft nieuwe manieren ontdekt hoe gebouwen op te zetten en welk materiaal het beste te gebruiken om hun ideeën te kunnen verwezenlijken.

Voor een architectuur zal de constructie van een gebouw wel heel interessant zijn. Op een manier biedt het wat inspiratie. Voor zij die zeer veel interesse in hebben vindt je hier een lijst de meest bijzondere gebouwen in Nederland. Enkele van deze zijn:

1. St. Pieterskerk

St. Pieterkerk is een kerk gelegen in het hart van Leuven. Het is de oudste kerk van de stad en werd in 986 in een romaanse stijl gebouwd. Vanwege brand brak een overgroot deel van de romaanse constructie weg. Alhoewel Niet veel meer van de romaanse stijl te zien is, is de kerk toch wel een gebouw om te bewonderen.

2. De vleugel

De vleugel is een gebouw ontworpen uit de inspiratie van klassiek muziek. Muziek was dus vanaf het begin de plattegrond geweest voor de constructie van dit gebouw. Het was aan de andere kant ook de bedoeling geweest om de schoonheid van de instrumenten weer te kunnen geven.

3. Kubuswoningen

Kuswoningen zijn woningen gevestigd in Rotterdam. Het zijn 38 kubusvormige paalwoningen en 13 bedrijfskubussen die vast aan elkaar zitten. De bedoeling van de ontwerper was om een soort van dorp te ontwikkelen in een grote stad zoals Rotterdam.

4. Het Nederlandse instituut voor beeld en geluid Hilversum

Het Nederlandse instituut voor beeld en geluid Hilversum is een gebouw dat van ver uit al aandacht weet te trekken. Het is een gebouw dat van binnen als buiten er prachtig uit ziet. Daar binnen in de museum is waar je meer te weten komt van de wereld van de media.

5. Domtoren

De domtoren is een gebouw van 122 meter hoog gevestigd in Utrecht. Het is een gebouw die er al honderden jaar bestaat en bekend is als de hoogste gebouw in Utrecht die uitzicht geeft op binnenstad.

6. Zaanse huisjes hotel

Is een hotel gevestigd in Zaandam en bestaat uit bijna 70 traditionele Zaanse huisjes bij elkaar. De huizen staan op elkaar gestapeld en geeft een heel uniek beeld van gebouw af.

7. Muiderslot

Muiderslot is een gebouw in de stad Muiden van Nederland. Het is een gebouw dat het gevoel van een romantische middeleeuwse kasteel afgeeft. Het bestaat uit een slotgracht, vier dikke hoektorens en een vierkante waterbrug.

8. Eye filmmuseum

De eye filmmuseum is een gebouw gevuld met film en kunst dat in Amsterdam gevestigd is. Het gebouw staat bekend als de grootste filmbibliotheek van Nederland. Een gebouw dat van ver al te herkennen is vanwege de unieke constructie.  

9. Scheepvaartsmuseum

De Scheepvaartsmuseum is een museum over de scheepvaart. De museum specialiseert zich in maritieme geschiedenis van Nederland. Het is een gebouw om te bezoeken vanwege de architectuur, maar ook vanwege de maritieme geschiedenis.

10. Theater Tuschinski

Is een gebouw met geglazuurde tegels, keramische sculpturen, smeedijzeren decoraties en lampen van de hand van barend Jordens. Het gebouw is namelijk een ontwerp van architect Hijman Louis de Jong.