Ga je een minigraver kopen om funderingen te graven? Dan is het slim om eerst goed te bekijken hoe je dit moet doen. Je moet bijvoorbeeld verplicht een graafmelding doen. Het is namelijk zo dat je machinaal gaat graven. Zeker wanneer je een fundering gaat graven is dit belangrijk om te melden. Daarnaast hebben we nog enkele andere tips die je kan gebruiken. Zo kan je heel gemakkelijk zelf een fundering graven op het moment dat dit nodig is.
Aan de slag met de fundering
Wanneer je de minigraver gaat inzetten om een fundering te graven, dan doe je dat in een aantal stappen. De eerste stap is bepalen welke afmetingen en diepte de fundering moet hebben. Dit is natuurlijk belangrijk om te zorgen dat je met de graver wel de juiste werkzaamheden doet. Het is belangrijk om de omtrek van de fundering te markeren, bijvoorbeeld met markeringsverf. Dit geeft een goed beeld van wat je moet doen en op welke plek. Nu pak je de minigraver erbij.
De minigraver gaan gebruiken
Het is vervolgens zaak om de minigraver op de juiste wijze te benutten. Dat doe je door deze op een vlakke en stevige ondergrond te plaatsen. Ook is het van belang om goed na te kijken of alle veiligheidsvoorzieningen getroffen zijn en alles ook werkt. Nu kan je met de graafarm van de minigraver de grond langs de omtrek gaan afgraven, zo diep als gewenst. Je werkt van buiten naar binnen toe bij dit soort werkzaamheden. Dit is wel belangrijk om te benadrukken.
De laatste stappen zetten
Wanneer je de diepte hebt bereikt, is het belangrijk om het uitgegraven materiaal te verwijderen. Ook zorg je dat de bodem vlak en stevig is. Vervolgens graaf je een geul langs de omtrek om een bekisting aan te kunnen brengen. Je moet de breedte en diepte bepalen aan de hand van de afmetingen van de fundering en de dikte van de bekisting. Je kan nu de bekisting aanbrengen. Zorg dat dit allemaal stevig is neergezet. De minigraver kan je keer op keer opnieuw inzetten voor dit soort werkzaamheden.